На пазар: Плодовата салата по-евтина от зеленчуковата

Парите

29-05-2015, 13:44

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

На пазар: Цаца и краставици по левче

Сафридът на Рибната борса поевтиня

Ягоди на 1,80 лв. килото и череши за 2,60 лв. килограма продават днес на Централния пазар във Варна. Средната цена на ягодите по сергиите на всички пазарни площадки е 2 лева, а на черешите се върти около 3 лв. 

Наблюдава се леко поевтиняване на доматите на 1,50 лв. за килограма, но само при определени търговци. Иначе масово доматът запазва цена от 2,60-3 лева. Краставици за по левче килограма и днес могат да се намерят на Централния пазар, но по-често срещаната цена е между 1,50 и 2 лева. Салатките са поскъпнали. Ако в понеделник се намираха за 50 ст. бройката, днес най-евтините са 80 ст. За толкова пари ги продават на Централния пазар, "Часовника" и "Владиславово". 

Плодовете по сергиите се оказват по-евтини от сезонните зеленчуци почти по всички пазари. Киви за 1,60 лв. на пазар "Часовника", банани за 2 лева на Централния и на "Часовника" и ябълки за 1,50 лв, също на Централния заедното с евтините ягоди и череши, правят плодовата салата по-евтина от зеленчуковата. 

На рибната борса цените също са тръгнали нагоре. Цацата е поскъпнала с 50 ст. и днес струва 1,50 лева килото. Кефалът върви между 6 и 10 лева килограма, най-евтината скумрия е 5 лева. Сафридът обаче е поевтинял. От 10 лева в началото на седмицата, днес цената му е паднала на 6-8 лв. за килограм. 

Зеленчуци и плодове на всички пазари

Още плодове, зеленчуци, гъби и ядки

Рибата на борсата на Централния пазар