Четирима задържани за мелето във "Владиславово"

Крими

29-05-2015, 10:26

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Шофьор на "Голф" преби друг водач след катастрофа във "Владиславово"

Задигнали 900 лв.

Четирима мъже на възраст между 32 и 37 години са арестувани за побоя пред пощата в кв. "Владиславово" вчера. Установено е, че те са задигнали 900 лв. от пребития с метални тръби 40-годишен мъж, гласи официалната информация по случая на Областната дирекция на МВР. Оттам посочват, че четиримата задържани са добре познати на органите на реда.

Екшънът се разигра малко след 18 часа, когато лек автомобил "Фолксваген голф" блъска "Мерцедес" S-класа с великотърновска регистрация. Водачът на голфа и още трима мъже излизат от колата и пребиват с метални тръби шофьора на мерцедеса, а след това нанасят няколко удара и по лъскавото возило. Според очевици, в боя се намесил и водач на BMW.  В резултат на саморазправата предното стъкло на мерцедеса е пробито, прозорецът на задната лява врата е строшен на две места, а този на предната изобщо лиспва. След това биячите изчезват.

Потърпевшият е отведен в УМБАЛ "Св. Анна", където е установено, че е с фрактура на лявата ръка, контузии на главата и сътресение на мозъка. Предложено му е да бъде хоспитализиран, но той отказал и си тръгнал. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 199 от Наказателния кодекс под надзора на Окръжната прокуратура във Варна. Работата по изясняване на случая продължава.

По неофициална информация бруталното меле е заради разчистване на сметки между играчи на наркопазара в града. Потърпевшият е 40-годишен дилър на хероин, известен като Еди, който държи заведение в кв. "Възраждане". Срещу него е изпратена наказателна бригада от хората на друг наркобос,  чиито интереси са били засегнати.