БСП-Владиславово иска Гуцанов и Клисарова за кандидати за кмет

Две са и номинациите за районен кмет

Градският лидер на БСП във Варна Борислав Гуцанов и бившият образователен министър проф. Анелия Клисарова са номинациите на структурата на партията в район "Владиславово" за кандидати за кмет на града. Две са и предложенията за кандидат з районен кмет – бившият председател на Районния съвет в квартала Георги Георгиев и Стефка Петрова, доскорошен началник на бюрото по труда в района.

Организацията на БСП заяви и готовност партията да подкрепи за втори мандат независимата кандидатура на настоящия кмет на кметство Тополи – Демир Георгиев. 18 са номинациите за общински съветници. Сред тях са Борислав Гуцанов, проф. Анелия Клисарова, Димитър Чутурков, който доскоро заемаше поста заместник-областен управител на Варна, настоящият общински съветник Светлана Такева, както и Дияна Димитрова, Магдалена Парчева, Николай Николов, Атанас Куртинов, Иван Русев и др.

Общото събрание гласува и решение, с което делегира права на Градския и Районния съвет да водят преговори с потенциални коалиционни партньори за окончателната номинация за кмет на района или такива за подкрепа на независими кандидати.

С общото събрание на организацията във "Владиславово“ беше поставено началото на вътрешнопартийната кампания преди местните избори. Конференции за номинации ще бъдат проведени и в останалите четири района на града. Окончателното решение кой ще е кандидат за кмет, кои ще са кандидатите за районни кметове, за кметство и за общински съветници, ще бъде взето на Градска конференция на БСП.