Задава се втора грамада пред общината заради Спартак

Общината е отказала да даде на Спартак 1918 да ползва СК Локомотив

Феновете на Спартак са на път да направят втора купчина с камъни пред сградата на общината, подобна на грамадата в памет на Пламен Горанов. Така те са решили да покажат недоволството си от случващото се с любимия отбор. Идеята все още се обсъжда, като начин за продължаване на протестите срещу неизяснения казус с базите на клуба и на практика липсата на футболен отбор.

Около 70 привържаници на соколите се събраха днес на поредния протест. Този път те не блокираха движението в центъра, а директно разпънаха пред сградата на общината транспарант с надпис "Вън мафията от Спартак". 

Пред събралите се демонстранти, представители на ФК Спартак Варна обявиха, че общината е отказала да подпише искането на ФК Спартак 1918 да използва базата на СК "Локомотив". 

"Становището на правната комисия в Община Варна е, че договорът между общината и Спортен комплекс Спартак АД,  сключен през 2010-та, е незаконосъобразен и следва да бъде прекратен. Така се отхвърля и искането ФК Спартак 1918 да замени СК като ползвател на СК "Локомотив", коментираха от новосформирания клуб.