Събраха пари за малкия Хриси, но трябват още

Животът

27-05-2015, 14:19

Снимка:

Личен архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

ДФК Делфините се включи в благотворителната кампания за Християн Гатев

За поредната му интервенция са нужни 3 хиляди лева

Парите за лечението на малкия Християн Гатев от Варна недостигат. До момента по сметката му са постъпили 330 лева. Допълнително на благотворителен детски турнир младежката организация „Делфините" набраха още 460 лева. За поредната му интервенция обаче са нужни 3 хиляди лева.
Момченцето се ражда с атрофия на зрителния нерв – очите му са здрави, но реално живее в мрак. Заболяването е много рядко, но има шанс известен процент от зрението да се възстанови чрез специални процедури в чужбина. От три години се лекува в Сърбия, във филиала на руската клиника „Еликсир" от Калуга. След няколкото процедури детето се е почувствало значително по-добре и вече реагира на светлина.
За съжаление неговите родители, като повечето в България, не разполагат с нужните средства за процедурите, които ако не продължат, ефектът от лечението може да се изгуби. Средствата на година не са много. Всеки може да помогне с малки суми, в зависимост от своите доходи чрез сметката в UniCredit Bulbank, BIC UNCRBGSF, IBAN BG35 UNCR 76301077272298 (в лева) или при лична среща с родителите: Ивайло Гатев – баща, тел.: 0885 371 651.