"Младост" спечели пенсионерската Спартакиада

Спорт

27-05-2015, 13:56

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

След 6 издания състезанието става регионално

Сборният отбор на район "Аспарухово" след 4 титли поред остана на второ място в VІ Спартакиада на третата възраст. Първи станаха домакините от "Младост", а бронза отиде в район "Одесос".

Прекрасният спортен празник стана факт благодарение на район "Младост" и Спортен комплекс "Варна" - стадион "Младост", които за поредна година предоставиха възможност за изява на всички, съхранили своя младежки дух.

Спартакиадата беше открита от управителя на Медийна група Черно море Нася Атанасова, в присъствието на директора на общинската дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" Лилия Христова и кметът на район "Младост" Христо Христов. Всички се обърнаха с приветствия към участниците от петте варненски района, клуб здраве. За първи път обаче имаше и гости от друг град – сборният тим "Шуменска крепост".

Лилия Христова поздрави домакини и участници от името на кмета Иван Портних.

Районният кмет Христо Христов, Димо Димов от Общинския съвет на пенсионерите и Кирил Стоянов, председател на Студентския съвет на ВСУ "Черноризец Храбър" също похвалиха участниците за младежкия им дух и пожелаха в състезанията да победят най-добрите.

Георги Недев (“Одесос”), Петя Проданова (“Приморски”), Йордан Николов (“Аспарухово”), Христо Христов (“Младост”), общинският съветник Марица Гърдева (повела “Владиславово”) и шефът на отдел “Спорт” в общината Кристияна Генчева (лидер на клуб “Здраве”) изпълниха първите дузпи в едно от най-атрактивните изпитания. А дисциплините протекоха напрегнато и оспорвано, до последно не се знаеше кой ще спечели дръбъла, подаването на медицинска топка, хвърлянето на малка топка в цел, изпитанието с дузпите, щафетното бягане и разбира се – ръченицата.

Журито беше оглавено от дългогодишния спортен деятел и легенда на плуването Надежда Парушева. Нейни асистенти станаха големият футболен съдия от близкото минало Димо Момиров и главният експерт в общинския отдел “Спорт” Веси Иванова.

Много емоции, феърплей и богата музикално-артистична програма (народни песни и танци и акробатичен рокендрол) допълнително създадоха атмосферата на голямо спортно събитие.

Награждаването проведоха управителят на Медийна група "Черно море" Нася Атанасова и районният кмет на "Младост" Христо Христов с купи, предметни награди, плакети от община Варна и много подаръци. Купа и грамота имаше за всички!

Христо Христов донесе допълнително радост на организатори и участници, след като заяви, че към община Варна вече са придвижени документите Спартакиадата да се провежда на областно равнище.