Никола Спасов: Котев искаше да остане при нас, но аз реших да се разделим

Не виждам нищо нередно в това, след като същото направих и със Златинов", каза треньорът на Черно море

Наставникът на Черно море Никола Спасов сподели, че капитанът Кирил Котев е искал да остане на Тича и следващия сезон, но той лично е взел решение да го освободи.

"Котев искаше да остане при нас и през другия сезон, но аз реших да се разделим. Не виждам нищо нередно в това, след като същото направих и със Златинов", заяви за "Народно дело" Спасов. Запитан не е ли било възможно раздялата с Котев да е след финала и не се ли притеснява, че ако защитата се издъни срещу Левски, вината ще е негова, тъй като е отстранил в последния момент основен човек в отбрана, Спасов каза: "Зная какво ще последва, ако сбъркаме в защита и това се отрази на резултата, но не се страхувам, защото съм поел цялата отговорност за решението си за Котев. Нямам притеснения, че в отбрана ще се справим и без него. Ние сме прозрачни, футболните хора виждат по каква схема играем и вярвам, че всички, на които ще заложа, ще се представят на ниво."

За съботния финал в Бургас Кольо Спасов разполага с 20 футболисти, като двама от тях ще отпаднат от групата след заниманието на "Тича" утре предобед.

В петък вечерта "моряците" ще преспят в бургаския хотел "Мираж", а на другия ден предобед ще проведат последната си тренировка на стадион "Черноморец", която ще е тонизираща.