Варна излиза в подкрепа на Гърмен

Мисия Варна

26-05-2015, 16:58

Снимка:

Нова ТВ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В петък пред общината

Протест в защита на българското население в Гърмен организират варненци. Демонстрацията ще се проведе в петък - 29 май от 18:30 часа пред сградата на общината. Събитието е организирано във Фейсбук

"За пореден път ставаме свидетели на нещо, за което сме свикнали да се оплакваме един на друг и да забравяме на следващия ден - облагодетелстване на циганското малцинство. Докато кротко си живеем и мълчим, много от нас игнорираха реалността, в която паразитиращите елементи в нашето общество се превръщат във все по-голям проблем.

Събития като тези в село Гърмен неизменно ще зачестяват докато не станат обичайна част от ежедневието ни. Ние подкрепяме нашите сънародници от с. Гърмен в техните искания. Ние смятаме, че не може в 21-ви век на голямата част от едно малцинство да й се позволява да живее на гърба на останалите граждани. Промяната в това отношение не е трудно постижима - трябва просто да бъдат спазвани законите и хванатите закононарушители да бъдат в предвидените за това места – затворите", коментират организаторите.