Военен от Варна краде лимузини в цялата страна

Крими

26-05-2015, 08:23

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Пренабивали номерата и продавали автомобилите като редовни

Обучен военен служител от Варна беше заловен като участник в банда, която крадяла скъпи коли в цялата страна. Операцията срещу групата била проведена под ръководството на Воен­но­окръжната прокуратура в град Сливен. По време на акцията са задържани трима души, двама от които цивилни. Сред тях е и ръководителят. Той набелязвал колите и спускал разпорежданията на военния и неговия "колега", които веднага изпълнявали поръчките. Част от откраднатите изключително скъпи коли били разглобявани и продавани на части.

Стоките са се пласирали основно чрез обяви в интернет, а клиентите дори не са подозирали, че купуват крадени части. Предполага се, че чарковете са предлагани и по автоморги, които са били специализирани в продажбата на части за скъпи коли. Номерата на рамите и на двигателите на останалите автомобили, които групата е крадяла пък били пренабивани, а самите коли били препродавани като нови и редовни.

Организаторът на групата вече имал присъда за кражба на коли, останалите двама обаче били с чисти досиета. В продължение на три дни – на 19, 20 и 22 май разследващите правели обиски на различни адреси във Варна. При претърсванията в гаражите и домовете на членовете на групата били намерени множество лъскави и скъпи коли, части от тях, регистрационни табели, ключове, както и инструменти за кражба и разрязване на автомобилите.

От Военноокръжната прокуратура са привлекли като обвиняеми ръководителя и двама от членовете на организираната престъпна банда. На 22 май Военният съд в Сливен е оставил двама от тях в ареста, а третия, който не се споменава дали е военният, е бил освободен с парична гаранция в размер на 3 хил. лева. Разследващите продължават работа по случая като се издирват още откраднати коли, както и други замесени в престъпленията. От прокуратурата съобщават, че предстои привличане на още обвиняеми.