На пазар: Цаца и краставици по левче

Портокалите поскъпнаха до 3,80 лева за килограм

Цената на килограм портокали се е повишила драстично за два дни. Най-скъпите са на пазар "Часовника" - по 3.80 за кило, а миналия петък там можехме да си ги купим по 2.50 лв. Най-евтините са във "Владиславово"- 2.30 за килограм. Доматите за сега задържат цена. От 1.80 лв. на пазар "Централен", до 6 лева за килограм на пазар "Чаталджа". Краставиците паднаха до левче на "Чаталджа".

Зелето поддържа цена от 1 лв. до 1.60 лв. за килограм. Най-скъпо е на пазар "Часовника". Според справката по варненските пазари, на "Чаталджа" днес не се предлага чесън. Най-евтин е на пазарите "Централен" и "Владиславово" - 4 лева за кило. Пресни картофи можете да си купите за цена между 1.20 и 1.80 лв. за килограм.

Най-ниската цена на салатките е на пазар "Чаталджа" и пазар "Часовника" - по 50 стотинки за бройка. Цената на ягодите днес е 3 лева, на дините - 2 лева, на пъпешите - 4 лева, а на черешите - от 4 до 6 лева за килограм.

На рибната борса цацата отново се продава по левче. Мидите са по 3 лева за килограм, таранката е по 2.50 лв., има сом по 14 лева и хариб по 4 лева за килограм.

Зеленчуци и плодове на всички пазари

Още плодове, зеленчуци, гъби и ядки

Рибата на борсата на Централния пазар