Варненци ще плащат онлайн таксите за ясли

Мисия Варна

25-05-2015, 15:02

Снимка:

LiveVarna

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

По електронен път може да се подаде и заявление за кандидатстване за прием

Варненци вече ще могат да плащат таксите за ясли по електронен път. Това е възможно благодарение на нова електронна услуга, която влиза в сила от 26 май 2015 г. Всеки може да извърши онлайн разплащане, след като влезе в профила "уеб родител".

В горния десен ъгъл се намира бутона за вписване. Ползвателят трябва да попълни ЕГН-то на детето и паролата, която е получил при постъпване на детето в яслата. Кодът се изписва и в квитанциите за платена такса.

Това е поредната услуга, която Община Варна предлага за родителите на деца в детските ясли. По електронен път те могат да подадат заявление за кандидатстване за прием, който е целогодишен, а класирането за свободните места се прави всеки месец.

От тази година отпадна и хартиеният документ за  проверка на наличие или липса на задължения към общината, който се изисква при кандидатстване в детска градина. Информацията се проверява онлайн от директорите в  детските заведения.

Успешно стартира и електронния прием в първи клас в две пилотни училища ОУ "П.Р.Славейков" и VII СОУ "Найден Геров". Местната администрация предлага и още 11 електронни услуги за различни дейности.