Ветроходната седмица във Варна приключи

Във финалната надпревара стартираха 19 яхти

С финала на регатата "Варна Ченъл Къп“ и Парада на буквите приключи ветроходната седмица в морската столица.

Яхтата Petra" с шкипер Павел Дуков спечели две първи места в класове "Свободен – над 10м." и IRC в генералното класиране на ветроходната регата "Варна Ченъл Къп“. След нея се наредиха яхтите “Xtrema" и “LZ Yachting".

В класирането по Българската хендикап система победата бе за "LZ Yachting" с шкипер Лъчезар Братоев, второто място за "Екстази" и третото за "Албирео".

Челната тройка в клас "Свободен – под 10м" е водена от "Норд" с шкипер Георги Калоянов, след нея останаха "Дари" и "Бож".

Във финалната надпревара стартираха 19 яхти. Дистанцията бе с дължина от 7,5 морски мили. Стартът бе даден от Аспарухово по канал "Море-езеро", с контролно време от 4 часа, като най-бързите лодки приключиха с всяка една гонка за малко повече от час. Екстремният финал на "Варна Ченъл Къп" не се размина без инциденти. С човек зад борда при остра маневра се оказаха от яхта "Бизона" с шкипер Кристиян Вълков. За щастие, "изгубеният" бе качен обратно на борда след броени минути и всичко приключи с положителен край.

Ветроходната седмица бе закрита с рок концерт на маестро Нелко Коларов и група "Бумеранг".

Резултати Генерално класиране Varna Channel Cup 2015:

Клас "Свободен – над 10м"
1.PETRA
2. ХTREMA
3. LZ YACHTING

Клас IRC
1. PETRA
2. XTREMA
3. LZ YACHTING

Клас "Българска хендикап с-ма"
1. LZ YACHTING
2. ЕКСТАЗИ
3. АЛБИРЕО

Клас "Свободен – под 10м"
1. НОРД
2. ДАРИ
3. БОЖ