Четири поредни съботи безплатни прегледи в АГ-то

Животът

25-05-2015, 09:38

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

От безплатните прегледи ще могат да се възползват и бременни пациентки

Kампания за акушеро-гинегологични прегледи започва в АГ- болницата във Варна. Идеята на ръководството и екипа на специализираното медицинско заведение е да даде възможност на дамите от града и областта, които по една или друга причини, не провеждат редовна профилактика, да го направят сега.

"Много жени наистина забравят, че акушеро-гинекологичните прегледи трябва да се правят редовно, за да не се стига до ситуации, които могат сериозно да навредят на здравето им или да предизвикат спешна лекарска намеса. Консултации със специалист трябва да се правят дори при козметични проблеми или неразположения“, обясниха от ръководството на СБАГАЛ "Проф. д-р Д. Стаматов".

Кампанията стартира от 6 юни, това ще е първата събота. За разлика от предходни години, сега от безплатните прегледи ще могат да се възползват и бременни пациентки, на които задължително ще бъде извършен и ехографски преглед. Той също ще е безплатен.

Прегледите ще се извършват на датите 6, 13, 20, 27 юни от 9 до 13 ч. в приемно - спешния кабинет на първия етаж в сградата на АГ болницата от квалифицирани специалисти. Достъпът ще е неограничен. Допълнителна информация може да се получи на телефон 052 613 797. Ръководството на болницата е решило да повтори инициативата още веднъж до края на тази година и да я направи традиционна.