Цветанов: Иван Портних трябва да довърши започнатото

Мисия Варна

23-05-2015, 20:43

Снимка:

Варнаутре.бг/архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Заместник-председателят на ГЕРБ обяви номинацията за кмет на Варна на предстоящите избори

"Успешните кметове трябва да завършат започнатото". Така заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов отговори на въпроса на Радио К2 за това кои ще бъдат номинациите на партията за кметове за предстоящите местни избори. Цветанов бе сред гостите на честванията по случай избирането на Пловдив за Европейска столица на културата.

„Иван Портних ще бъде номинацията ни за втори мандат, защото това, което започна и това, което реализира в момента, трябва да бъде продължено и Варна трябва да стигне нивото на другите градове, които успяха да се развият през последните години“, каза Цветанов в интервюто, цитирано на официалния сайт на ПП ГЕРБ.

Зам.председателят на ГЕРБ припомни, че именно Портних е бил кандидатът на ГЕРБ за частичните избори през 2013 г. „Искам специално да благодаря на Иван Портних три години по-късно за това, че действително успя да се справи много успешно, направи успешни политики и в момента е натоварен с много отговорности“, каза той.

На въпрос за случилото се в "Аспарухово" преди година Иван Портних отгорори, че е свършена доста работа след наводненията като са асфалтирани наново над 50 улици. Кметът на Варна разкри още, че по фонд „Солидарност“ Варна е получила 8,5 млн. лв. от правителството, за да се решат трайно проблемите в район Аспарухово след наводнението. Според него "Аспарухово" има потенциал да се превърне в един от най-добрите за живеене райони във Варна.

По думите на Портних, въпреки изоставането си през последните години, Варна сега върви нагоре и е наложено изключително високо темпо на работа. „Реализираме проекти на стойност около 270 млн. лв. – те са мащабни и в различни сфери“, каза Портних и добави, че освен ремонтите по основни булеварди и подмяната на автобуси и тролейбуси, в момента текат усилени ремонтни дейности и в Морската градина, която се подготвя за началото на летния сезон. Кметът на Варна допълни, че в града се ремонтират и над 200 детски площадки.

„Инвестициите в децата и образованието са най-важни за нас, защото през миналите две години успяхме да разрешим проблема с местата в детските градини, а сега искаме да създадем условия за най-младите варненци в междублоковите пространства, за да имат едни наистина добри условия за игра и развитие“, каза още Портних.

Кметът на морската столица увери, че ремонтът в центъра трябва да приключи до две седмици, а предстои изграждането на ново депо за отпадъци, с което по думите на варненския кмет ще бъде решен този проблем за поне две десетилетия напред.

„Няма как с магическа пръчка да се свърши всичко, но съм убеден, че варненци виждат и оценяват това, което се прави“, каза Портних.