Черно море заля "Овча Купел"

Бакари, Коконов и Матиа бележат за успеха над Славия с 3:1

Отборът на Черно море записа 15-ата победа в "А" група този сезон, след като победи Славия при гостуването си в София с 3:1. Бакари откри резултата в 7-ата минута, а Иван коконов реализира само 7 по-късно. Почетното попадение за Славия падна минута преди последния съдийски сигнал, а в самия край на мача Матиа оформи крайния резултат.

Срещата започна отлично за "моряците", които бързо успяха да реализират гол във вратата на съперника. Това се случи още в 7-ата минута след пробив на Себастиян Ернандес, който центрира прецизно отдясно в наказателното поле, където Бакари с глава прати топката в мрежата за 1:0. Седем минути по-късно Коконов се измъкне зад бранителите след отлично двойно подаване Бакари и останал очи в очи с Марио Кирев заби топката за втори път във вратата на домакините.Едва в 20-ата минута Янис Карабельов отправи удар с глава, който попадна в очертанията на вратата на "моряците", но с лекота бе уловен от Александър Чанович. Четири по-късно Ернандес стреля от фаул, кълбото рикошира в стената и заблуди Кирев, но вратарят все пак успя да боксира. Секунди по-късно Бакари пропусна добра възможност да отбележи трето попадение за тима си.

В 28-ата минута Жереми Манзоро изпълни отлично свободен удар от около 35 метра, но топката срещна напречната греда и излезе в аут. Малко след това отново Манзоро имаше възможност да се разпише, но ударът му с глава след центриране от корнер мина встрани от страничния стълб. В 35-ата минута атака по левия фланг на Черно море позволи на Матиас Курьор да центрира пред малкото наказателно поле, където Ернандес не успя да засече кълбото.
60 секунди по-късно Карлос Фонсека се отскубна от варненската отбрана и излезе сам срещу Чанович, но стреля неточно. В 42-ата минута сръбският страж успя да отрази шут на Владимир Семерджиев.

Гостите продължиха да доминират и след почивката. В 52-ата минута Марчин Бургхард можеше да се разпише след ефектно изпълнена странична ножица, но ударът му мина на сантиметри от страничната греда. В 56-ата минута всичко за "белите" приключи, след като Кирев влезе брутално с бутоните в краката на Бакари извън наказателното поле, за което получи червен картон. Франк Мбарга отстъпи мястото си на резервния вратар Емил Петров, а нападателят на Черно море напусна терена с контузия след интервенцията на Кирев и на негово място в игра влезе Вилиян Бижев.

В 64-ата минута Коконов получи извеждащ пас, но този път Петров реагира по-бързо от своя колега и успя при излизането си извън наказателното поле да играе с топката и да я изчисти. В ответната атака играчите на Славия имаха две възможности за почетно попадение, но първо Чанович спаси изстрел на Фонсека, а след това пропуск от отлична позиция направи Радослав Василев. Последваха два неточни удара на Манзоро, а пред другата врата пропуск направи Коконов. В 88-ата минута Манзоро направи пробив в половината на съперника и подаде към Фонсека, чийто шут бе блокиран от бранител. Все пак секудни по-късно добрата игра на Манзоро даде резултат, крилото се пребори за топката, елегантно преодоля Чанович и се разписа за 1:2. 

Това обаче не бе всичко в срещата. В оставащите до края минути варненци отново натиснаха и Коконов направи пореден сериозен пропуск, с което си навлече гнева на своя треньор Никола Спасов. В първата минута на добавеното време обаче Ернандес изведе Курьор в стрелкова позиция и нападателят с технично изпълнение пусна кълбото над Петров за крайното 1:3.

СТАТИСТИКА

Славия - Черно море 1:3

Голмайстори: Бакари (7), Иван Коконов (14) Манзоро (89) Матиа (90)

Черно море: Александър Чанович, Мишо Венков, Живко Атанасов, Марк Клок (46 - Бекир Расим), Стенио, Себастиан Ернандес, Тодор Паланков (77 - Живко Петков), Марчин Буркхард, Курьор, Иван Коконов, Бакари (58 - Бижев)

Съдия: Стефан Апостолов

Жълт картон: Тодор Паланков, Марк Клок, Бекир расим, Крум Стоянов

Червен картон: Марио Кирев

Стадион "Славия"