Бизнес дами се учат на лидерство с психологически игри

Животът

22-05-2015, 14:25

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Над 30 жени се включиха в тренинга по самопознание

Психологически тренинг за самопознание, рефлексия и умения за лидерство събра над 30 бизнесдами от Варнав СОК "Камчия". Участничките са членове на Обществото на предприемчивите жени с председател проф. Надя Костова, към Асоциацията "Да съхраним жената", съобщи председателят д-р Йорданка Ненчева.

Веднага след пристигането си ги пое гид, който ги разведе из най-интересните места в комплекса, като дамите бяха очаровани от размаха, с който се ръководи и стопанисва комплекса.

Голямата изненада на организаторите бе първата вечер, когато им бе демонстрирана чайна церемония. Тя бе поднесена от Шион Юхуан – доброволка на Китайското правителство, преподавател по китайски език в Икономическия Университет във Варна. С много умения и изисквания тя успя да покаже на присъстващите тайните на запарването на чай, който при дегустацията се оказа, че няма нищо с тази напитка, която пием в България.

Същината на заниманията бе психологическия тренинг за самопознание, рефлексия и умения за лидерство, който бе ръководен от опитни варненски психолози. Занятията бяха особено интересни с активното участие на бизнесдамите, които с удоволствие се включиха в лекциите и поднесените игри и самопознание. Оказа се, че освен интересни, задачите и игрите бяха особено полезни за релакс и отпускане на дамите след ежедневния стрес.

По-важните теми на тренинга бяха: "Самопознанието – мощен инструмент за успех и щастие. Кокология – психологическа игра"; "Лидерството – учене чрез преживяване. Емоционални карти и послания"; Отворена дискусия на тема – "Магията да управляваш, да водиш, да носиш отговорност, да си лидер".

Сред игрите дамите попълниха и тестове, един от тях бе за определяне какъв тип човек сте; "Стил на общуване"; "Седемте навика на високоефективните хора" на Стивън Кови и други.

След заключителната дискусия "Разкажи своята приказка" бизнесдамите получиха Сертификат за участие. В края на семинара участничките разгледаха и останалите обекти на комплекса.