Две училища въведоха електронен прием за първокласници

Мисия Варна

22-05-2015, 11:17

Снимка:

Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

За по-малко от 20 минути бяха регистрирани 100 заявления

Електронен прием в първи клас е въведен пилотно в две варненски училища - ОУ "П. Р. Славейков" и VII СОУ "Найден Геров". Онлайн подаването на документи в училище "П. Р. Славейков" започна на 20-ти май. За по-малко от 20 минути бяха регистрирани 100 заявления, а през първия час на кампанията регистрираните бяха над 150. В СОУ "Найден Геров" електронният прием започва на 25-ти май.

Всеки родител, подал заявление по електронен път, получава входящ номер, потвърждаващ регистрацията. При невъзможност да се регистрира заявлението в системата /липса на адресна регистрация в община Варна, липса на ЕГН, ЛНЧ и други/, това може да стане и в училището.

В родителския профил на специализираните сайтове за прием на двете училища, родителите могат да следят статуса на детето и ако желаят да правят редакция на данните в подаденото заявление. Срокът е до 17 ч. на 29-ти май 2015г.

Класирането в ОУ "П. Славейков" ще излезе на 3-ти юни, а в СОУ "Найден Геров"- на 12-ти юни. С новата услуга Община Варна осигурява още една възможност за лесно, бързо и навременно подаване на документи в общинските структури по електронен път.