Последна "контрола" за Черно море преди финала с Левски

Отпуснатите 3000 билета за финала за купата се харчат като топъл хляб на "Тича"

Предстоящото гостуване на Славия се явява като последна "контрола" за Черно море преди финала с Левски на 30 май. В двубоя на "Овча купел" Никола Спасов ще отиграва различни варианти за сблъсъка със "сините". Освен това мачът ще бъде използван да не губят игрови ритъм основните футболисти.

Преди сблъсъкът за трофея на "Лазур" варненци имат и мач с Локо (Пловдив), в която обаче ще играят предимно състезатели от дубъла. За двубоя със Славия треньорът даде почивка на Кирил Котев, Мамуту Кулибали и Даниел Георгиев. Освен това в състава не бе включен и Симеон Райков, който все още не е напълно възстановен от тежката контузия, заради която отсъства около месец. Контузени са също и Георги Китанов и Стефан Станчев.

Варненци потеглиха за София с група от 17 футболисти.

В същото време отпуснатите на Черно море 3000 билета за финала за купата с Левски на 30 май са към своя край. Талоните се харчат като топъл хляб. Днес се очаква да пристигнат и входни талони за VIР ложите в Бургас. Те ще струват 30 и 50 лева.

Десният бек на Славия Цветомир Панов има два мача до края на сезона, за да докаже, че заслужава да остане в тима. Той ще е титуляр днес срещу Черно море и в последния кръг при визитата на Хасково. Панов ще смени наказания краен бранител Пламен Крумов.

През целия сезон той се представя неубедително, но поради липсата на алтернатива на Крумов бе задържан.

На вратата ще се завърне Марио Кирев, който в последния мач с Левски остана на пейката. Старши треньорът Иван Колев ще изчака и последните два двубоя, за да оформи черния си списък с играчи, които ще бъдат освободени.

Славия е удобен съперник за Черно море този сезон. Моряците играха 5 мача до този момент през сезона срещу белите, в които записаха 3 победи и 2 равенства.

В двете си домакинства в А група Черно море победи с 2:0 след голове на Петър Златинов от дузпа и Себастиян Ернандес и завърши 1:1 (попадение на Марчин Буркхард). На "Овча купел" варненци биха с 3:1. За трите точки вкараха Живко Петков с глава, Иван Коконов и Симеон Райков.

Подопечните на Никола Спасов елиминираха белите на 1/8-финалите в турнира за Купата на България. На "Тича" те се наложиха с 2:0 след голове на Стенио и Бекир Расим, а в София направиха 2:2. Точни бяха Мирослав Манолов и Живко Петков.

Вероятни състави:

Славия: Кирев; Панов, Пиргов, Касай, Диего; Семерджиев, Дяков; Вълчанов, П. Атанасов, Манзоро; Фонсека

Черно море: Чанович; Стенио, Ж. Атанасов, Клок, Венков; Бургхард, Паланков; Курьор, Ернандес, Коконов; Бижев

Съдия: Стефан Апостолов