Баба си напълни от пръстта за ремонтите

Животът

21-05-2015, 17:57

Снимка:

арх. Виктор Бузев

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Прегрешението е заснето от главния архитект Виктор Бузев

Главният архитект на Варна Виктор Бузев запечата кадър, на който ясно се вижда как възрастна жена от кв. "Чайка" си пълни две торби с пръст, струпана за ремонта на бул. "Княз Борис I".

Снимката е направена преди около десетина дни, когато ремонтът на булеварда беше в разгара си. За случая разказа в ефира на Дарик самият главен архитект, като по-късно предостави и кадрите.

Възможно е възрастната жена да не е знаела, че струпаната пръст е за ремонт на булеварда, но от снимките става съвсем ясно, че действията й са целенасочени. Тя е излязла от блока си подготвена – с торбички и голяма лопата за събиране на смет. След като си е напълнила достатъчно, най-вероятно за саксийните си цветя (а може би за градинката пред блока), тя се отправила доволна към дома си.

Прегрешението може и да не е много сериозно, поне не колкото на крадеца на тротоарни плочи или пък на онези, който скубят от градските лалета и теменужки, но е поредният случай, който показва, че за добрата градска среда трябва да сме отговорни и самите ние.