Рецидивист обра машина за кафе, влиза в затвора

Крими

21-05-2015, 15:07

Снимка:

Varnautre.bg (архив)

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Ще лежи две години

Две години ще лежи в затвора 26-годишен варненец, обрал автомат за топли напитки в кв. "Възраждане" при рецидив. Присъдата е наложена по реда на съкратеното съдебно следствие.

Деянието е осъществено от подсъдимия през нощта на 18 срещу 19 юни миналата година. Автоматът за топли напитки, който бил свързан чрез фискално устройство със системата на НАП, бил разположен на входа на магазин в близост до жилищен блок. Имал и метална врата, която се заключвала с катинар вечер при приключване на смяната от продавача.

На посочената дата З. Здравков счупил със сила катинара, взел металната каса на кафе-машината, монетника и наличната в него парична сума от близо 500 лева. Под терасите на един от входовете той извадил монетите и захвърлил металната каса в тревната площ. По- късно в четири отделни търговски обекта в центъра на Варна разменил откраднатите монети с банкноти.

Мъжът е многократно осъждан за посегателства срещу собствеността на граждани, включително и като непълнолетен. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.