Заради баловете променят достъпа на коли до крайбрежната алея

Преминаването на МПС от басейна до Рибарски плаж става транзитно

Във връзка със свлачищните процеси на буна 103 и 104, и обявеното бедствено положение, както и заради предстоящите абитуриентски празници, се въвежда временна организация на движение на МПС по крайбрежната алея. От плувен комплекс "Приморски" до района, обхванат от свлачищните процеси. Това гласи заповед на кмета на Община Варна от вчера.

Разрешава се достъп на МПС на крайбрежна алея "Кап. Г. Георгиев" от входа до басейн "Приморски" до района на буна 103 от 19,00 ч. до 05,00 ч. Преминаването на МПС от басейна до Рибарски плаж става транзитно и в този участък се забранява спирането, престоя и паркирането. 

Зареждането на търговски обекти по алеята става в интервала от 06.00 до 09.00 ч. Разрешава се денонощен достъп на колите на специализираните служби, Бърза помощ, на службите, ангажирани с бедственото положение, на община Варна за контролна дейност, на фирмите, обслужващи инфраструктурата и ангажирани с ремонтите в Приморски парк.

"Заповедта е временна и ще бъде в сила до приключване на неотложните аварийно-възстановителни работи по обезопасяване на свлачищната зона. Възложител на ремонтите е областният управител, от когото имаме уверения, че ще продължат 4-5дни. След отваряне на пътя от Почивка, входът от басейн "Приморски" отново ще бъде затворен за автомобили", поясни Тодор Иванов, зам.-кмет на община Варна.