Черно море отличник срещу Славия този сезон

"Моряците" нямат загуба срещу тима на Венци Стефанов

В петък Черно море ще се изправи срещу Славия за 6-и път този сезон. "Моряците" играят доста успешно срещу "белите" през настоящата кампания на първенството и нямат загуба срещу тима на Венци Стефанов.

За първенство "зелено-белите" записаха две победи и един равен. В София варненци удариха съперника с 3:1 след голове на Живко Петков, Иван Коконов и Симеон Райков, а единственото попадение за столичани реализира Мишел Платини.

На "Тича" пък момчетата на Никола Спасов с лекота отвяха "белите" с 2:0, а точни за успеха бяха Петър Златинов и Себастиан Ернандес. В първата среща от втората шестица пък Черно море завърши 1:1 пред собствена публика. Тогава Ивайло Димитров откри резултата в 53-ата минута, а Марчин Бургхард изравни само 4 по-късно.

Двата тима премериха сили и в турнира за Купата на България. Те се срещнаха на 1/8-финалите от турнирната надпревара, като варненци успяха да отстранят Славия с общ резултат 4:2. В първия мач на Тича "моряците" победиха с 2:0 след попадения на Стенио до Сантос и Бекир Расим. Реваншът в столицата пък завърши 2:2. Точни за "зелено-белите" бяха Мирослав Манолов и Живко Петков, а за Славия - Жереми Манзоро и Карлос Фонсека.

Треньорът Никола Спасов вече сподели, че желае "моряците" да изиграят на добро ново петъчния мач със Славия на Овча Купел, като в срещата специалистът ще заложи на най-доброто, с което разполага в момента. Аут за този двубой е Живко Атанасов, който изтърпява наказание за натрупани жълти картони, както и невъзстановени от контузии Георги Китанов и Стефан Станчев.