Киномаратонът „Game Of Thrones” във Варна, датата вече е ясна

Предстоят прожекциите в Бургас, Пловдив и Варна

Безпрецедентната кампания на HBO България  - „Национален Киномаратон Game Of Thrones V” е в разгара си. Най-гледаният сериал на всички времена - "Игра на тронове", вече има премиери на голям екран в ред български градове. Жителите на София, Благоевград, Плевен, Стара Загора, Русе и Велико Търново се възползваха от уникалния шанс да гледат поредният епизод от сезон 5 на голям екран, като във всеки град кинопрожекциите съвпадаха с излъчването на серията в мрежата на HBO.

Кинопрожекциите са със свободен вход и на тях са поканени най-страстните почитатели на фентъзи поредицата. Остават 4 епизода и вече са ясни датите и градовете домакини на следващите три спирки от киномаратона. 

Вчера (понеделник) жителите на старата столица бяха първите свидетели и участници в прожекцията на открито, досега сериите се прожектираха в киносалони.

Феновете, които посетят събитието имат възможност да се снимат със знамената на основните родове от сагата на Джордж Р. Р. Мартин и да се насладят на кристален звук и картина.

Киномаратонът ще мине и през Варна на 8-ми юни (понеделник). Бургас да се готвят още следващата седмица 25-ти май, а в Пловдив феновете ще си кажат „Валар Моргулис” на 1-ви юни.

В Бургас почитателите ще гледат седмият епизод, в Пловдив ще се излъчи осмият, а Варненци ще се насладят на предпоследния епизод девет от култовата фентъзи сага.

Началният час на кинопрожекциите съвпада с излъчването по телевизията – 21:05, а местата за следващите прожекции ще бъдат обявени малко по-късно, но бъдете сигурни, че ще ги научите от нас.

От Varnautre.bg предполагаме, че финалът на маратона ще бъде в София и ще съвпадне с последния десети епизод на сезон 5, Валар Моргулис!

 

Настоящият сезон на "Game of Thrones" е заснет в пет държави на 151 снимачни площадки за 240 снимачни дни. Участват 166 актьори, над 1000 души снимачен екип и повече от 5000 статисти.

Сагата се гледа в 193 страни по цял свят. От дебюта си през 2011, "Game of Thrones" се превърна в тотален световен феномен, както и в най-популярния телевизионен сериал на HBO. През изминалата година сериалът бе най-търсеното телевизионно шоу в световен мащаб в Google, както и най-споменаваната телевизионна продукция във Фейсбук. 

Сериалът е базиран на фентъзи поредицата на Джордж  Р.Р. Мартин "Песен за огън  и лед“, пълна с политически и сексуални интриги сред седем благороднически фамилии, които се борят за контрол върху митичната земя на Вестерос.

Епичната поредица, чиито сюжетни линии са богати на обрати, свързани с предателство и благородство, семейни драми, любов, смърт, чест и достойнство, се превърна в най-популярния телевизионен сериал в историята, завладявайки зрителите по целия свят.