Полярни светове влизат в Градската галерия

Варна Лайф

19-05-2015, 20:06

Снимка:

Ахим Кьоп

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Варна Фото Фест представя "100 години българско кино"

Откриват Варна Фото Фест

Изложбата е част от Варна Фото Фест

Варна Фото Фест представя "Полярни светове" - фотографска изложба на Ахим Кьоп от Германия.Изложбата показва фотографии от пътуванията на автора до Арктика, Антарктика, субполярните Фолклендски, Южни Шетладски и Оркнейски острови, както и Южна Джорджия и Норвегия в периода 2008-2015г. Авторът споделя невероятното предизвикателство и преживяване да снима отблизо елементи от флората и фауната на тези толкова сурови и враждебни местообитания.

Вълшебна светлина, драматични облаци и впечатляващи картини са щедрата награда от авантюристичните пътешествия на автора до тези трудно достъпни за останалия свят северни места. Истинско откровение е да се разровиш в тези настроения, да постоиш при тях и, разбира се, да снимаш.

За себе си и за изложбата Ахим Кьопф споделя: "Полярния свят ме е завлядял напълно. Впечатленията и усещанията, които пробуждат облаците, въздухът, слънцето, вятъра, бурите и времето ми въздействат магично пленяващо.

С изложбата и с лекциите, които често изнасям се опитвам не само да завладея публиката с красотата на тези очарователни места от нашата планета, но и също така да повдигна въпроса за тяхната крехкост, за нуждата от тяхното опазване, да изградя у хората съзнание за отговорност.

За мен движеща сила е любовта ми към пътуванията, природата и фотографията. Всеки един от тези интереси допълва останалите. Чрез фотографията се научих да "виждам", да наблюдавам интензивно. Винаги съм намирал това за изключително пленително. Виждам себе си не само като фотограф, който отразява реалния живот през обектива, но и като човек, който подхожда творчески към фотографията.

Ахим Кьопф е носител на най високите отличия и най – престижните награди на Международната федерация на фотографското изкуство, Кралското фотографско дружество и Американската фотографска асоциация.

Изложбата ще бъде открита на 21 май в 18:30 часа в Градска художествена галерия.