Представят книга на над 1000 м надморска височина

Варна Лайф

19-05-2015, 15:39

Снимка:

Facebook

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

"На бял свят" е шестата книга на белетриста Мариан Желев

Уникална премиера на книга е на път да се случи след около месец. "На бял свят" на белетриста Мариан Желев ще има първата си среща с читатели на 20 юни в хижата "Козя стена" в Средна Стара планина или на над 1000 м надморска височина. Няколко проучвания показват, че до момента автор на художествена литература не е представял своя книга в хижа или поне официално. "Литературата, планината, приятелите, хижата, стопаните - това вече е друга приказка. Хайде да я разкажем заедно", приканва авторът.

"На бял свят" е шестата му книга и първата с разкази. Акцент в историите е планината - Пирин, Рила, Стара планина, Родопи. Случки, каквито всеки пази и в определен момент му се иска да разкаже. Разкази за хора, които авторът е срещнал и иска да ги "покани" в своята книга, за да излязат "На бял свят".

"Всеки автор в един определен момент от своя творчески път трябва да седне и да напише книга със своите истории. Без литературни похвати, художествена измислица и прочее орнаменти. Истории такива, кавито са. Това е опит, който може да бъде споделен. И то по начин, по който читателят неминуемо ще усети - заради искреността, заради нескритите опити да надникнеш в миналото и да се пресегнеш по-уверено към всяко едно утре, което ти предстои", споделя Желев. "Човек, който умее да се връща в миналото си, придобива дарбата да владее себе си и своете бъдеще", пише той.

Убеден е, че няма по-подходящо място за представянето на "На бял свят" от хижа в планината. И то точно "Козя стена", където на човек могат да му се случат много интересни неща накуп.