14-а победа за Черно море в "А" група

ВИДЕО: "Моряците" удариха Хасково с 3:1 след голове на Себастиан Ернандес, Вилян Бижев и Марчин Бургхард

Отборът на Черно море постигна очаквана победа гостуването си на Хасково, в мач от 8-ия кръг на втората шестица. "Моряците" спечелиха с 3:1. Себастиан Ернандес, Вилян Бижев и Марчин Бургхард бележат за варненци, и донесоха 14-ата победа на "зелено-белите" в "А" група този сезон.

Момчетата на Никола Спасов започнаха мача по-активно. Още в 10-ата минута Даниел Георгиев отправи опасен удар с глава, който бе спасен от стража на последния в класирането. Две минути по-късно "моряците" създадоха и най-чистото си положение до този момент. Вилиян Бижев стреля доста силно от движение, но ударът му бе спасен от Николай Банков, топката попадна в Иван Коконов, който отправи два поредни изстрела, но те отново бяха отразени от стража. В 16-ата минута футболистите на Хасково създадоха първо по-интересно положение, но Григор Долапчиев не намери целта. В 26-ата минута Дани Георгиев бе в добра позиция, но стреля в аут. В 33-ата минута "моряците" организираха атака по лявото крило, Матиас Курьор подаде на Ернандес, който с елегантно движение преодоля защитник в червено и с техничен удар в далечния ъгъл откри резултата. В 39-ата минута гостите предрешиха изхода на мача, след като удар на Георгиев рикошира и топката спря в краката на Бижев, който шутира към вратата и нов рикошет не остави шанс на Банков за реакция - 0:2.

"Моряците" продължиха да контролират събитията на терена и след почивката. В първите минути два удара на Коконов бяха отразени от Банков. В 62-ата минута Бургхард получи подаване пред наказателното поле, пребори се със защитата пред себе си и с точен удар направи преднината на тима си класическа. Минута по-късно Вълчан Чанев изчисти от голлинията след неразчетено излизане на Банков. В 73-ата минута играчите на Хасково намериха начин да продолеят варненската отбрана и да стигнат до почетен гол. Това стана след комбинация между Долапчиев и Узунов и точен удар на последния. Двата тима дойграха мача в тренировъчно темпо, като по-добрите положения бяха пред вратата на Хасково.

СТАТИСТИКА

Хасково - Черно море 1:3

Голмайстори: ЧМ: Себастиан Ернандес (33), Вилян Бижев (39) Марчин Бургхард (62) ХАС: Владислав Узунов (73)

Хасково: Банков, Кръстев, Трифонов, Скерлев, Акташ, Бейсим, Райнов, Узунов (75 – Плахов), Алексиев, Коруджиев (60 – Чанев), Долапчиев (79 – Николов)

Черно море: Чанович, Георгиев (47 – Бакари), Ж. Атанасов, Стенио, Клок, Паланков, Буркхард, Курьор, Ернандес (66 – Божилов), Коконов, Бижев (76 – Расим)

Съдия: Драган Стойков

Жълт картон: Ж. Атанасов (Ч)

Стадион "Хасково"