Черно море ще се бори за бронза след загуба от Лукойл

Спорт

15-05-2015, 20:21

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Черно море - Лукойл (фоторепортаж)

Варненци отстъпиха с 81:83 на "студентите"

Лукойл Академик ще играе финал в българското първенство за 14-и пореден сезон. Днес "студентите" спечелиха полуфиналната серия срещу Черно море Порт Варна с 3-1 победи след като се наложиха с резултат 83-81 като гости в зала „Христо Борисов” във Варна. Отборите изиграха много интересен мач, в който имаше емоция и борба през всичките 40 минути и който продължи пълни два часа. Така Лукойл е първият финалист в НБЛ, като във финалната серия до 3 победи ще срещне победителя от полуфинала между Балкан и Рилски спортист, в който ботевградчани водят с 2-1. "Моряците' пък ще гонят втори пореден комплект бронзови медали срещу загубилия в серия до 2 победи.

Гостите бяха напред в резултата в началото, като на моменти през първия период се откъснаха с 10 точки напред. Варненци обаче се доближиха само на 3 в края на периода, а в началото на втория изравниха и малко след това взеха водачеството. След равностойни минути до почивката таблото показваше 41-39.

Серия от 9-0 в средата на третата четвърт отново направи аванса на Лукойл Академик двуцифрен, а след 30 минути игра тимът беше с 8 напред. В началото на заключителната част разликата стана 15 точки, но "моряците" не се отказваха и бързо се приближиха на 7. Междувременно Милош Коматина извърши неспортсменско нарушение, последвано от техническо след разправия със съдиите. След това пък набързо на Крис Минков и Дий Браун също бяха отсъдени неспортсменски нарушения. Гостите обаче продължаваха да бъдат напред в резултата и разликата не падна под 7-8 точки до последната минута. Въпреки непримиримостта на варненци до последната секунда и доближаването на Черно море само на 4 точки в последните атаки плюс тройка на Пламен Алексиев със сирената за край на мача, Лукойл запази аванс и затвори серията.

Петимата титуляри на Лукойл Академик завършиха с двуцифрен актив, като най-резултатен с 22 точки бе Дий Браун. Дабъл дабъл от 14 точки и 10 борби добави Никола Драгович, а 13 плюс 8 – Христо Захариев.

За Черно море Лени Даниъл бе над всички с 25 точки и 8 борби, 13 вкара Милян Пупович, а 12 плюс 7 асистенции регистрира Станимир Маринов.