На пазар: Доматите поскъпнаха, краставиците – по-евтини

Двойно поевтиняха ягодите

Цените на доматите се вдигнаха, докато краставиците поевтиняха. Това показва справка за търговията по пазарните площадки в петък. Най-евтини домати могат да се намерят на пазара във "Владиславово", където килограм се търгува за 2,3 лв. Най-ниската цена на краставиците е на пазар "Централен" – 1,2 лв. за килограм. Зелената салата запазва цената си, като най-евтино се предлага за 0,80 лв. Пресният чесън и репичките запазват цената си от 0,70 лв., а лукът – от 0,40 лв.

2 лв. е килограма на дините, двойно по-скъпо се търгуват пъпешите. 10 лв. струва килограм кайсии. Двойно са поевтинели ягодите, които вече могат да се намерят на цени между 4-5 лв. за килограм. Пресните картофи можете да си купите за 1,8 лв. за кило.

Най-евтини са портокалите на пазар "Чаталджа" – 1,60 лв. за кило. Най-ниски са цените на ябълките на пазар "Централен" – 1,5 лв. Най-изгодно могат да се купят банани на пазара във "Владиславово" – 2 лв. за кило. Също там може да бъде открито най-евтиното киви – 1,4 лв. По 10 лв. за килограм се търгуват кайсиите. Най-изгодно е да си купите лимони от пазар "Централен" и от "Владиславово", на които килограм се търгува за 3 лв.

На рибната борса цацата е по 1.50 лв., кефалът по 5, гюмюшът също е по 1.50 лв. за кило. Може да си купите пъстърва за 9,5 лева, барбуна за 8 лв., както и ватос за 5 лева килограм.

Зеленчуци и плодове на всички пазари

Още плодове, зеленчуци, гъби и ядки

Рибата на борсата на Централния пазар