Пак излизат на поход заради горите над "Аспарухово"

Мисия Варна

15-05-2015, 15:47

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Аспарухово" на протест срещу изсичането на горите

Участниците ще могат да видят все още незасегнати от сечища горски площи

Пореден поход в защита на горите край "Аспарухово" организират варненци. Целта на проявата този път е да разясни постигнатото до момента и да набележи предстоящи акции срещу изсичането на горите, съобщиха организаторите. Тя е насрочена за 16 майот 10:30 часа, като сборният пункт е обръщачът на тролеите.

Походът отново ще бъде в горите между кварталите "Аспарухово" и "Боровец-Север", но по други маршрути. Предвидено е да се премине през хълмист терен, като целта е да се мине участък с максимална дължина 6 км. Участниците в нея пък ще могат да видят все още незасегнати от сечища горски площи. Ще бъде показана горска карта на района, както и официални документи от институциите, касаещи проблема.

Кампанията за опазването на горите край "Аспарухово" стартира в края на март, когато в квартала бе организиран протест срещу изсичането им. Инициаторите внесоха и подписка с над 2000 подписа, а отговорните институции излязоха със становище за запазването на горския запад над квартала, който миналата година пострада от наводнение, като един от основните фактори за бедствие бе именно изсичането на горите.

Повече за събитие, както и информация по темата може да се открие в новосъздадената фейсбук група - Да спасим горите над "Аспарухово".