Над 40 лодки се включват в 15-ата регата "Кор Кароли"

Традиционно Регатата ще се проведе през втората половина на месец август

15-ата юбилейна международна регата "Кор Кароли" ще се проведе от 13-ти до 16-ти август, като се планира да включва офшорни етапи до южното Черноморие. Състезанието ще се организира от Фондация "Кор Кароли" в съвместно сътрудничество с Българска Федерация по ветроходство и Община Варна.

През последните издания на регатата, участие са взели яхти, плаващи под флаговете на съседните Украйна, Румъния, Русия, а също така и на Италия, Австрия, Франция, Германия, Великобритания, САЩ и други. Тази година организаторите очакват да се включат в състезанието около 40 лодки, което е в съответствие с нарастващия интерес сред яхтсмените към Регатата.

През своя живот "Кор Кароли" си извоюва име на най-популярното и масово състезание за килови яхти у нас – факт, който организаторите смятат, че ще бъде потвърден за пореден път и тази година.

Традиционно Регатата ще се проведе през втората половина на месец август. Посветена е на Деня на Варна и е в памет на кап. Георги Георгиев – първият българин-участник в трансатлантическата регата "ОСТАР" през 1976 година. Кап. Георгиев извършва първото българско околосветско ветроходно плаване от Хавана, започнало на 20.12.1976 година и приключило с акостирането на яхта "Кор Кароли" на същата дата година по-късно отново на кея в Хавана, Куба.