Два самолета "се сблъскаха" на летището (снимки)

Животът

14-05-2015, 14:40

Снимка:

Летище Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Екипи отработиха спасителна операция

Спасителна акция след инцидент между два самолета бе отработена на варненското летище. Сценарият на учебното занятие пресъздаде произшествие с бизнес и пътнически самолет, които се сблъскват на аеропорта, а провеждането му е в изпълнение на плана за аварийно-спасителното осигуряване.

В рамките на тренировката различните институции имаха възможност да проверят комуникацията между отделните групи, да тестват автоматичната система за оповестяване, да проверят работата на аварийния оперативен център, както и да проверят взаимодействието с външни сили и средства. Екипите отработиха и гасене на пожар, евакуация, оказване на медицинска помощ на "пострадалите" и обслужване на ненаранени пътници.

Участие в пълномащабното учебно занятие взеха аварийно-спасителните групи на летище Варна, Летищен център за обслужване на въздушното движение (ЛЦ за ОВД), сектор Пожарна безопасност и спасяване, Гранично полицейско управление, РД "ПБЗН", Център за спешна медицинска помощ, УМБАЛ "Света Марина", Авиобаза Чайка, Единна спасителна система 112.