Родители дебнат децата си в нета с безплатни програми

Животът

14-05-2015, 11:17

Снимка:

Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Специалисти ще проведат кампания за безопасно сърфиране в интернет

Сдружение организира интерактивни обучения

Софтуерни програми помагат на родителите да следят и контролират достъпа на децата си до сайтове с неподходящо съдържание в интернет пространството. Популяризирането им е заложено в проект на варненско сдружение, наречен "Безопасен интернет", за който е осигурено финансиране от общинския бюджет.

В рамките на инициативата ще бъдат проведени безплатни интерактивни обучения, включващи две лекции и десет видео урока. Те ще показват нагледно как бързо и лесно могат да се инсталират различни безплатни софтуерни програми, улесняващи родителския контрол.

Инициативата цели повишаване на бдителността по отношение на престоя на децата в глобалната мрежа, както и понижаване на риска от злоупотреба с личните данни, трафик на хора, интернет тормоз, намаляване на опасността от следене и ограничаване на личната информация, която се споделя онлайн.

Чрез повишаването на уменията за работа в Интернет и информираността на родителите за опасностите, които виртуалната среда крие за техните деца, се очаква да бъдат преодолени голяма част от заплахите в мрежата.