И тази година концерти и турнир за децата на загинали полицаи

Животът

13-05-2015, 19:04

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Първото събитие е на 31 май, на входа на Морската градина

Започва шестата Благотворителна кампания за набиране на средства за децата и семействата на загинали и пострадали при изпълнение на служебните си задължения служители от структурите на Областна дирекция на МВР във Варна, Министерство на правосъдието – ГД "Изпълнение на наказанията" и Министерство на отбраната, съобщават организаторите.

Патрон на кампанията отново е Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Инициативата се организира от Синдикална Федерация на служителите в МВР-СФСМВР и съорганизатори Синдиката на служителите в затворите в България, ВВМУ "Никола Й. Вапцаров" и Сдружението на жените военнослужещи.

Подкрепа в ежегодните мероприятия и тази година ще окажат от Варненската и Великопреславска Митрополия, Община Варна, Зоналният Съвет на БФС, печатница "Хеликспрес". Покани за подкрепа са отправени към петте районни кметове в град Варна, министъра на младежта и спорта Красен Кралев и ресорните министри, а следващата седмица предстои да бъдат поканени и общинските съветници от града, народните представители от 3-ти МИР, началниците на ОД на МВР Варна и на районните полицейски управления, популярни личности.

Серията събития започват на 31 май. Първият благотворителен концерт, посветен на Деня на детето, ще започне в 12:30 ч, в неделя, на входа на Морската градина, до слънчевия часовник. До сцената ще бъдат изложени полицейска и военнизирана техника, помощни средства и служебни кучета.

Представителният духов оркестър на ВМС на Република България ще открие официално благотворителното събитие, на което се очаква да присъстват Варненският и Великопреславски митрополит Йоан и кметът на Варна Иван Портних.

Вторият концерт ще бъде на 5 юни, петък, от 18:00 часа, във Фестивалния комплекс.

Участие и в двата концерта ще вземат деца и възрастни от ОДЗ 12 "Първи юни", Варненска Айкидо Академия, таекуондо клуб "Одесос", танцовите клубове "Одесос денс" и "Огледало", школите за народни танци "Ритъм 7/8" и "Моряците", шлагерно студио "Да", ОУ "Панайот Волов", Тракийски клуб, Държавен куклен театър-Варна и други. Водещи на концертите ще бъдат Пламен Георгиев и Светлана Ефендулова. Музикалното озвучаване безвъзмездно ще осигури "Интермюзик Ейджънси".

Кампанията ще завърши с традиционния благотворителен футболен турнир на малки вратички, който ще се състои на 13-ти и 14-ти юни (събота и неделя) на общинските игрища в двора на Технически университет-Варна. В него право на участие имат всички отбори, заплатили минималната такса в размер на 100 лева и представили заверен от медицинска служба списък на участниците в отбора. Бордерото и списъкът с участниците следва да бъдат представени на 9 юни, вторник, в 11:00 часа в зала 17 при База Младежки Дом (Орбита), когато ще се състои техническата конференция и самото теглене на жребия. Турнирът ще се проведе по наредбата на БФС за първенства на малки вратички.

Банковата сметка за дарения и за такси за участие в турнира:
BG51UBBS80021014037340 в банка ОББ
(Моля при превод по сметката да бъде упоменато, че е във връзка с Благотворителна кампания 2015 Варна).

Телефони за връзка с организаторите:
0896238657-Анатоли Атанасов
0878902193 –Красимир Костов
0892232947-Николай Тонев
0889044111-Димана Славова

Честността, доблестта и саможертвата трябва да се уважават. Благодарим Ви!