Салюти и уроци по морски възли в Нощта на музеите

Варна Лайф

13-05-2015, 18:32

Снимка:

Военноморски музей - Варна

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Музеите във Варна пак посрещат нощем

Хиляди варненци в музеите през нощта

Безплатни посещения и много изненади във Военноморския музей

Военноморският музей ще бъде отворен безплатно за посетителите си в Нощта на музеите на 16 май от 10:00 до 24:00 ч.Начало на вечерта ще бъде дадено в 18:00 ч. със салют от корабно оръдие – възстановка на клуб "Миноносец "Дръзки".

В часовете до полунощ ще звучат изпълненията на Представителния духов оркестър на ВМС с диригент капитан III ранг Мирослав Трифонов с начало 18.00 ч.. В "Училището за моряци" с клуб Миноносец "Дръзки" ще предложат начална морска подготовка – връзване на морски възли и мятане на хвъргало.

Членовете на дружество "Осми Приморски полк" ще запознаят гостите с униформите и въоръжението на българския воин през вековете. За малките посетители са предвидени приятни минути с тематични пъзели.

В 21:30 ч. в залата за временни изложби ще бъде представен документалният филм "Генералът във фрак", посветен на генерал Владимир Стойчев – участник в четири войни, воин, пълководец, дипломат и деец на международното олимпийско движение. В централната зала на втория етаж ще върви видео презентацията на събраните кадри от инициативата "Моят фотоспомен в музея".

В Нощта на музеите ето и програма на Музея за история на Варна - тук >>