Заваляха заплахи към активисти, защитаващи Морската градина

Заплахите се получават както на съобщения във Фейсбук, така и чрез обаждания по личните телефони

В последните месеци са зачестили заплахите към активистите, борещи се за опазването на Морската градина и Крайбрежната алея на Варна. За това сигнализират различни граждани, обединени в социалните мрежи. Всички те са единодушни по въпроса, че паркът е за игра и разходка, а не за автомобили и високи скорости.

Заплахите се получават както на съобщения във Фейсбук, така и чрез обаждания по личните телефони. Възможно е да идват от бизнесмени с нарушени бизнес-интереси или от хора, които имат личен интерес да се влиза свободно с коли в парка. Разбира се, заплашваните активисти подават съответните жалби до органите на реда и подробно описват заплахите и подробностите за профила, от който е дошла заплахата или за номера и гласа по телефона, разказват потърпевшите.

Загрижените за съхраняването на Морската градина граждани декларират, че няма да се поддадат на заплахи и беззаконие. България е правова държава със съответните закони. Община Варна има кмет, който издава съответните забранителни заповеди, коментират защитниците на крайморския парк.