"Зелено-бели" фенове заливат Бургас

Над 5000 подкрепят Черно море на "Лазур"

Над 5000 привърженици на Черно море се очаква да подкрепят "моряците" в директния сблъсък за трофея на 30 май в Бургас. Двойно повече пък се предвиждат да са феновете на Левски, които ще получат около 10 хил. места на стадион "Лазур" в Бургас за финала за Купата на България.

Варненските привърженици пък ще заемат половината от сектор "А" и целия сектор "Б"на стадиона в Бургас. А "Сините" фенове ще бъдат настанени в сектори "В" и "Г", като ще получат и другата половина от сектор "А".

Около 1000 места пък ще бъдат загубени като буферни зони между феновете на двата отбора. Капацитетът на стадион "Лазур" е 18 хиляди зрители, като се очаква феновете на Левски да бъдат около 10 хиляди, макар интересът към мача да е огромен и заявките за билети да са доста по-големи.

Останалите билети ще бъдат дадени на привържениците на Черно море, а ако случайно останат непродадени пропуски, те ще бъдат пуснати в продажба на касите на стадиона преди началото на мача.

"Предложението на Профилигата към нас е да получим целите сектор "В" и "Г", както и половината от сектор "А". Доколкото знам, вече е говорено с колегите от Черно море. Те нямат претенции, така че ще разполагаме със сериозна бройка билети. Все още не знам колко са точно, но би трябвало да са около и над 10 000", заяви Баждеков.

Той разкри също така, че идеята на „сините" е да ги пуснат максимално бързо в продажба. "Проблемът е, че билетите се печатат в Бургас и не знам как ще станат нещата. Ние искаме още за мача със Славия в събота да пуснем някакви билети в продажба. Впоследствие искаме да пуснем и още, но чакаме малко яснота" , допълни Баждеков.