Купи сега, плати след Акт 16!

Жилищата във "Варна сити парк" се продават без вноски "на зелено"

Може и да звучи абсурдно, но е факт: всеки, пожелал да се засели в новия жилищен комплекс "Варна сити парк", може да стане собственик на жилището си сега, без да плаща и лев на изпълнителя преди да бъде издаден Акт 16 на сградата, в която е апартаментът му. 

Как става това? Офертата е възможна благодарение на уникалната система за заплащане, въведена от инвеститорите. Всеки клиент има възможност да избере жилище на сайта на затворения комплекс, в който може подробно да бъде разгледан всеки от апартаментите с информация за неговите квадратура и цена.  В реално време можете да проверите и кое от жилищата вече е продадено, а кое - свободно. Потенциалните купувачи могат да усетят и оценят качеството и комфорта на средата за живот, като посетят 5-те мострени апартамента, които ще бъдат изградени в първи блок (Блок А).

След избора на апартамент на свое име по доверителна сметка в банка купувача внася 13% от цената . Това може да стане в една от 4-те партньорски банки «Societe General Expressbank», Банка «ДСК», «Alpha Bank» и банка «Allianz». Парите остават по сметка на клиента до приключване на строителството на блока, в който е избраното от него жилище.

През това време той получава лихва за вложената от него сума. След получаване на Акт 16 за сградата, бъдещият новодомец получава покана да получи ключовете от апартамента си, подписва нотариален акт и плаща 100% от цената. Осигурено е преференциално финансиране от партньорските банки с лихва под 5.9% в зависимост от нуждите на клиента.

Как е възможна подобна схема на плащане? "Разработихме тази система за преференциално финансиране, за да улесним нашите бъдещи клиенти. Не искаме от тях да плащат "на зелено", нито да капарират жилищата си. Просто нямаме нужда от техните пари предварително, защото " Интерсервиз Узунови " АД финансира на 100% строежа със собствени средства - без банков кредит или суми, събирани от купувачите", обяснява Красимир Узунов, изпълнителен директор и главен акционер на "Интерсервиз Узунови" АД - фирмата, изградила МОЛ Варна със 72 000 кв.м разгъната застроена площ.