Лукойл поведе на Черно море с 2:0 победи в серията

Спорт

10-05-2015, 21:08

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

"Моряците" отстъпиха и във втория мач, този път с 86:94

Лукойл Академик победи Черно море Порт Варна и във втората полуфинална среща. Тимът на Тони Дечев се наложи над варненци с 94:86, след като контролираше двубоя през целия мач и поведе с 2:0 победи в серията. На моменти разликата бе над 20 точки, а в края варненци стопиха изоставането си значително, но силите им не стигнаха за нещо повече. Така серията се премества във Варна, а следващият двубой ще бъде в сряда (13 май) от 18.00 часа.

Варненци започнаха добре двубоя като в началото поведоха със 7:4, но водачеството им бе до там. Домакините от Лукойл Академик бързо се върнаха в мача и направиха серия от 8:0, за да обърнат в резултата при 12:7. От там нататък вицешампионите увеличиха постепенно аванс и поеха изцяло контрол в мача. Нападението на „моряците“ не вървеше никак добре и след първия период те изоставаха вече с двуцифрена разлика при 31:17. Дий Браун бе в основата за солидната преднина на Лукойл като водеше перфектно атаката на своя тим направи 8 асистенции след 10 минути игра.

Най-малката разлика през втория период бе 10 точки при 36:26, но тя не продължи дълго и след нова силна серия на Лукойл и няколко тройки на Дий Браун и Драгович , вицешампионите вдигна аванса си над 20 точки. Процентът им на стрелба на гостите обаче бе доста слаб, а Лукойл вкара близо 60 точки за 20 минути, за да излязат почивка с 14 аванс.

Черно море започна страхотно третия период и подобри процента си на стрелба, а след две поредни тройки на Асен Великов и силно включване на Милян Пупович гостите намалиха за първи път до 7 при 72:65. Никола Драгович обаче не позволи заплахата да продължи дълго и след третия период Лукойл отново направи двуцифрена преднина.

В началото на последната част гостите от Варна все още имаха шанс, но пропуснаха да реализират важни атаки и допуснаха няколко грешки. Веселин Веселинов Веселинов и Христо Захариев вкараха две поредни тройки, за да вдигнат отново аванса на Лукойл до 20 точки. За „моряците“ обаче двубоят не бе приключил и в последните минути те намалиха на няколко пъти изоставането си, но до края не успяха да обърнат.

Никола Драгович бе най-резултатен за Лукойл Академик с 26 точки, а Дий Браун наниза 23 и извърши рекордните 14 асистенции като 10 имаше още на почивката.

За Черно море Капитанът Асен Великов и Лени Даниел отбеляза по 20 точки. Милош Коматина завърши с 16, а 10 отбеляза Станимир Маринов, който направи и 7 асистенции.