Ремонтът на зала "Конгресна" продължава

Световната купа по спортна гимнастика и акробатика приключи

Световната купа по спортна гимнастика и акробатика, която събра във Варна над 1000 участници от 37 държави, приключи. Започна демонтаж на уредите и подготовка за втория етап на ремонта на зала "Конгресна”.

Днес кметът Иван Портних се срещна с председателя на Българската федерация по спортна гимнастика – Йордан Йовчев и с генералния секретар на Българската федерация по спортна акробатика – Николина Христова, с които обсъдиха резултатите от състезанията, организацията и състоянието на залите.

"Въпреки всички притеснения и трудности, които имахме по време на подготовката, проведохме състезание на световно ниво. Всичко беше перфектно! Благодаря за усилията на община Варна да ни предоставят всички необходими условия. За нас беше чест да бъдем в морската столица на България", каза по време на срещата Йордан Йовчев.

"Благодаря Ви, че ни повярвахте. Радвам се, че макар за 3 дни Варна се превърна в световен спортен център и беше домакин на първата по рода си съвместна Световна купа между двата спорта", каза кметът Иван Портних. Той допълни, че веднага след като спортните уреди бъдат изнесени, строителите ще влязат в залата, за да продължат с реконструкцията. Предстои да бъдат изградени допълнителни трибуни, стенна шумоизолираща обшивка и санитарни помещения на горните нива на залата. Следващият световен форум, който ще посрещне Дворецът на културата и спорта с напълно обновената си зала "Конгресна", е Европейското първенство по волейбол за мъже, което стартира с двубой между България и Куба в края на м. юни т.г.