Пиян шофьор уби велосипедист, опита да скрие трупа в гората

Крими

08-05-2015, 08:20

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Прокуратурата пусна извършителя, който е осъждан и има 5 регистрации в полицията

Пиян шофьор блъска колоездач и го убива. Опитва да прикрие престъплението. Прокуратурата обаче го пуска на свобода. "Загубих си синчето. Загубих си най-ценното и си го искам и искам смърт за такива престъпници. Как ще живея аз без него, защото той ми е син, единствен син”, проплаква Велика Кичева, майка на загиналия колоездач пред Нова тв. Днес Велика е щяла да празнува рождения ден на сина си, но вместо това ще го изпрати. Завинаги.

43-годишният Иван Триов от Самоков е блъснат и убит от пиян шофиор, на пътя между Говедарци и Мальовица. Инцидентът става посред бял ден, докато Иван карал велосипеда си.

"Поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, водачът на лек автомобил мерцедес загубва контрол над управлението в резултат, на което автомобилът навлиза в насрещната лента и реализира птп с движещ се в платното велосипедист. Водачът на лекия автомобил е изпробван на място с дрегера, който отчита, че в издишания от него въздух има 1,6 промила алкохол”, обясни Мариола Маркова, говорител на ОД на МВР-София.

Пияният шофъор е Любомир Ковачки, от самоковското село Маджаре. След като блъска велосипедиста, близките на загиналия разбрали, че той е направил опит да скрие тялото му. "Разбрах, че е бил със съпругата си този въпросния Ковачки - Любомир Ковачки, бил със съпругата си в колата, когато са блъснали брат ми и са решили да скрият тялото в гората и най-вероятно да го заровят там. Нямам представа. Просто са тръгнали натам и са ги видели хора и са се обадили на полицията", казва Емилия Триова, сестра на загиналия колоездач.

Любомир Ковачки е задържан за около девет часа. Оттогава е на свобода, въпреки че е осъждан и има пет регистрации в полицията. "Една от тях е свързана с управление на моторно превозно средство без свидетелство за управление. Сеч, взломна кражба, осъждан е. Общо пет са", добавя Мариола Маркова.

Фактът, че Любомир е шофирал пиян, осъждан е, направил е опит да укрие престъплението, но въпреки това е на свобода, кара близките на велосипедиста да мислят, че е закрилян от някого. "Най-вероятно има някаква намеса. Пари или може би нещо друго. Знам, че в село Маджаре е от една доста голяма фамилия, която явно се подържа, фамилията Ковачки. Доколкото знам някаква далечна роднинска връзка  с бизнесмена Христо Ковачки, от сорта на шести-седми братовчеди", казва Емилия.
Любомир е имал две деца в шести и осми клас, които остават сираци.