За два часа засякоха само двама шофьори в нарушение

Крими

07-05-2015, 19:08

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Полицаи и доброволци в акция по бул. "Левски"

Докато униформените проверяваха водачите, доброволци им раздаваха листовки с полезни съвети

Само двама шофьори са хванати в нарушение в двучасовата акция на полицията на бул. "Левски" днес. Поводът е Глобалната седмица за безопасност на движението по пътищата под егидата на ООН, чието официално мото е "Спаси живота на децата!". От 14:00 до 16:00 часа в отсечката след автобусна спирка "Дубровник" полицията проведе специализирана операция по метода на широкообхватния контрол. В северното платно на булеварда, служители на сектор "Пътна полиция" и Второ районно спряха и провериха общо 17 леки автомобила, като сред тях засякоха двама нарушители, управляващи без включени фарове. Прегрешилите шофьорите отнесоха фишове.

При проверките се обърна изключително внимание на контрола над използването на обезопасителни системи за деца, обезопасителни колани, защитни каски, проверката за правоспособност на водачите на МПС, какато и евентуалната употреба на алкохол, посочиха от полицията.

Докато униформените проверяваха водачите, доброволци от младежката организация на БЧК и представители на "Българската асоциация на пострадали при катастрофи" им раздаваха листовки с полезни съвети, визитната картичка на тазгодишната кампания, а за най-малките имаше и подаръци.

За периода от началото на годината до днес, при катастрофи са пострадали 25 деца, а едно е загубило живота си, като пътник в автомобила на родителите си. За сравнение, през същия период на 2014 г. ранениете деца са 21, загинало е едно, също пътник в автомобил. Общият брой на пострадалите граждани при пътно-транспортни произшествия от началото на 2015 г. е 247, а загиналите са 11 – 4 водачи, 4 пешеходци и 3 пътника.