Стартираха финалите на ученически игри по баскетбол

Спорт

07-05-2015, 13:39

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Състезанията се провеждат в обновената зала на Икономически Университет - Варна

Десет отбора от цяла България (Силистра, Габрово, София, Видин, Бургас, Правец, Златоград, Шумен, Стара Загора и Варна) участват във финалите на ученически игри по баскетбол XI-XII клас за юноши, които се провеждат в обновената зала на Икономически Университет - Варна. Състезанието се провежда в периода 7-10 май, награждаването на призовата тройка е предвидено за 12.00 часа на 10 май в залата на Икономически Университет. Представителния отбор на Варна е съставен от учениците Първа езикова гимназия, а всички които желаят да наблюдават срещите, могат да го направят от 9 до 19 часа в залата на университета. Програма може да намерите на www.varnanamladite.com

Надпреварата откри лично Ректора на Университета Проф. Пламен Илиев. Официални гости още бяха Кристиана Генчева – началник отдел "Спорт" при Община Варна, Иван Иванов –експерт ФВС към РИО-Варна, Стоян Стоянов и Веселин Хаджиев заместник ректори на Икономически Университет, Вили Цеков катедра ФВС при ИУ, Цецко Цеков, Данчо Илиев от отдел "Спорт".

Клетва за състезателите прочете ученикът от Първа ЕГ Виктор Савов, а за съдийския състав Живко Маринов!

За доброто настроение на гостите се погрижиха мажоретния състав на НГХНИ "К. Преславски" с ръководител Румяна Филипова и Ралица Добрева от Първа ЕГ, която изпълни вокално изпълнение!

Следващата седмица Морската столица приема и финалите от ученически игри по тенис на маса за юноши девойки VIII – X клас, като домакин на надпреварата ще е зала "Младост" на ДКС.