Веган протест навръх Гергьовден призова: Не яжте месо

Животните във фермите изпитват болка и депресия, което води до отделяне на токсини в телата им, които в последствие преминават в човешкия организъм, смятат вегетарианците

Веган протест, оргнизиран навръх Гергьовден във Варна, призова към отказване от месото. Докато хората масово днес ядат печено агне в чест на Св. Георги, групата вегетарианци се събра на Червения плоащад с плакати, заклеймяващи консумацията на месо.

"Целта ни е да достигне до колкото се може повече хора информацията, как всъщност се отглеждат животните във фермите и колко нехуманно е отношението към тях. Бихме искали поне това да бъде променено. Ако хората не желаят да преминат към вегетарианство или веганство, нека поне отношението към животните да стане по човечно", коментира Йоана Петрова, която е вегетарианец.

"Тези животните изпитват безкрайно много болка и депресия, което води до отделяне на токсини в телата им, които в последствие преминават в човешкия организъм. Знае се и че на животните във фермите се поставят човешки антибиотици. Всичко това води до мутации и болести и сваля имунната система на консумиращите месо", каза още вегетарианката.