Полицаи и доброволци в акция по бул. "Левски"

Животът

05-05-2015, 14:40

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

В Седмицата за безопасност на движението, във Варна ще се проведе специализирана полицейска операция

Глобалната седмица за безопасност на движението по пътищата под егидата на Организацията на Обединените нации, чието официално лого тази година е "Спаси живота на децата!", се провежда за трета поредна година в България. Седмицата за безопасност е от 4 до 10 май. 

Като част от планираните мероприятия във Варна ще се проведе специализирана полицейска операция по метода на широкообхватния контрол. На 7 май 2015 г. (четвъртък), от 14:00 до 16:00 часа на бул. "В. Левски", в отсечката след автобусна спирка "Дубровник", в северното платно, ще бъдат разположени постовете на служителите на сектор "Пътна полиция" към ОДМВР – Варна. Проверките ще бъдат насочени към контрол над използването на обезопасителни системи за деца, обезопасителни колани, защитни каски и проверка за правоспособността на водачите на МПС.

В инициативата ще вземат участие доброволци от Младежката организация на Български червен кръст, както и представители на "Българската асоциация на пострадали при катастрофи", които са партньори на Министерството на вътрешните работи за реализацията на предвидената програма.