Фенове на Спартак излязоха на протест, блокираха кръстовище

Спорт

04-05-2015, 17:59

Снимка:

VarnaUtre.bg/Ивайло Борисов

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Протестът на феновете на Спартак Варна пред Общината (фоторепортаж)

Кметът обещал решение за Спартак да има още на следващата сесия

Фенове на Спартак излязоха на протест. Малко преди началото на демонстрацията, насрочена за 17:30 часа се събраха около 150 човека на Севастопол. Пред тях Атанас Атанасов-Орела обяви, че току-що кметът на града Иван Портних е обещал решение на проблема да има още на следващата сесия. Това означава, че стадион "Спартак" и спортният комплекс "Локомотив" ще бъдат дадени безвъзмездно за ползване на новия футболен клуб Спартак, който ще бъде учреден до дни.

"Преди минути кметът ми звънна и разговаря с мен и други привърженици, като ни увери, че искането ни, базите да бъдат предоставени на нашето сдружение "Бъдеще за Спартак" ще бъде подложено на гласуване още на следващата сесия, която ще бъде се проведе между 13 и 16 май", посочи Орела, който е член на сдружението "Бъдеще за Спартак Варна". 

След като предаде разговора си с кмета пред протестиращите, част от тях се разотидоха. Други обаче все пак решиха да изразят своето недоволство от състоянието на отбора и протестът се състоя. 

На Севастопол те разпънаха транспарант с надпис "Вън мафията от Спартак". След това тръгнаха към сградата на общината, движейки се по платното на булеварда и пеейки любимите си песни. Пред общината блокираха кръстовището на "Мария Луиза" и "8-ми приморски полк".

ОЩЕ СНИМКИ ТУК »

Блокираните шофьори пък подкрепиха демонстрацията, с аплодисменти от колите си. Пред общината феновете отново разпънаха транспаранта "Вън мафията от Спартак".