33 градуса за Гергьовден

Животът

04-05-2015, 08:36

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ден след празника идват дъждове и градушки, абитуриентите излизат с чадъри

Гергьовден идва със слънце и шокиращо високи температури от над 30 градуса, обявиха метеоролози. Навръх 6 май се очаква термометрите да счупят рекорда за най-топло време на тази дата от 1973 г. насам с необичайните за месеца 32 градуса. Най-горещо ще бъде в районите около Сандански и Петрич, като там живакът ще удари цели 33 градуса. В София минималните температури ще бъдат около 14, като в ранния следобед ще достигнат летните 30 градуса. По Черноморието времето също ще бъде стабилно и слънчево, около 20 градуса.

В четвъртък обаче почти лятното време ще се развали. Температурите ще се понижат и се очаква максималните да са 22-23 градуса. В следобедните часове се очакват валежи, придружени от гръмотевични бури в Западна и Централна България. В югоизточните райони пък ще гърми и трещи в тъмната част на денонощието. Метеоролозите предупреждават и за възможни бурни ветрове и дори градушки в някои райони.

В края на следващата седмица времето отново ще се стабилизира, температурите ще бъдат около 18 градуса с тенденция за леко захлаждане в дните от 15 до 17 май. До края на месеца времето ще остане променливо с валежи, очаква се и леко захлаждане. Метеоролозите препоръчват да си носим чадър и яке в дните около празниците и абитуриентските балове, тъй като е възможно времето внезапно да ни изненада.