Баскетболният Черно море смаза Левски във Варна

Спорт

30-04-2015, 19:43

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Победата на Черно море над Левски в снимки

Варненци удариха "сините" с в зала "Христо Борисов"

Баскетболният тим на Черно море размаза Левски в първия мач от четвъртфиналните плейофи. В зала "Христо Борисов" в морската столица варненци се наложиха с 93:71. Интрига в мача имаше само през първата част, а след това варненският клуб наложи своята воля и съкруши съперника, повеждайки с 1-0. Вторият мач е в събота в столичната зала "Универсиада".

Черно море бързо поведе в резултата след серия от 6:0 в първите две минути на двубоя, но Левски отговори с две поредни тройки - на Хънт и Гюроски, изравнявайки до 6:6, а малко след това шампионите дори поведоха с 9:11 след кошове на Иванов и Симеонов. Точно тогава обаче “моряците” реализираха 10 поредни точки за 19:11 две минути преди края на частта. “Сините” не се предадоха и отново съумяха да се доближат до носителите на Купата на България, за да се стигне до 23:20 след една част.

Втората четвърт стартира със седем безответни точки, които дадоха на варненския клуб двуцифрен аванс за първи път - 30:20. Играчите на Драган Баич не позволиха на съперника да се доближи до тях в оставащите осем минути до почивката и така след едно полувреме игра водеха с 14 точки - 47:33.

Същинската наказателна акция на Черно море започна след подновяването на играта. Варненци не се спряха пред нищо и след 26 изиграни минути вече водеха с 20 точки - 61:41, а до края на третата част разликата в тяхна полза бе набъбнала до 73:49.

В заключителните 10 минути на срещата Драган Баич завъртя състава си и даде шанс за изява на абсолютно всички свои баскетболисти, а в крайна сметка домакините зарадваха феновете си с изразителен успех - 93:71.