10 000 лева глоба и условна присъда за сводница, пратила проститутка в Австрия

Крими

30-04-2015, 15:22

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Другият подсъдим по делото - 56-годишен варненец е оправдан

Един от подсъдимите по дело за трафик на хора – 56-годишният Н.М. от Варна, бе оправдан по повдигнатото му обвинение по чл. 159б, ал. 1 от НК (за транспортиране на отделно лице през ГКПП "Дунав мост", с цел да бъде използвано за развратни действия в чужбина).

Другият подсъдим по делото – 29-годишната С. Садък от Провадия, бе призната за виновна, че през месец април 2010 год., набрала 22-годишна жена, с цел да бъде използвана за развратни действия във Виена, Австрия. Пострадалата е била въведена в заблуждение, че ще й бъде осигурена добре платена работа като чистачка в чуждата държава и ще бъде настанена в квартирата на други познати на подсъдимата.

След пристигането на пострадалата във Виена тя започнала да проституира в посочен от подсъдимата клуб, като голяма част от заработените там средства й били удържани, под предлог че са необходими за плащане на квартирата и погасяване на стар семеен дълг. В средата на май потърпевшата успяла да спре предоставянето на сексуални услуги и да се прибере в България, където подала жалба за случилото се с нея.

29-годишната С. Садък бе осъдена на 3 години лишаване от свобода, отложено с 5 години изпитателен срок, както и глоба в размер на 10 000 лева. Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок.