Слухове за терористична заплаха над моловете стреснаха варненци

Крими

29-04-2015, 14:38

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Издирвали поне десетина евентуални терористи

От няколко дни слухове за терористична заплаха над моловете във Варна се ширят в морската столица. В събота, по информация на охранители в един от търговските центрове, е имало засилено полицейско присъствие и в двата мола в града, заради евентуална заплаха от терористи. 

Преди ден на оперативка в държавно предприятие във Варна част от служителите са били уведомени да избягват търговските центрове, отново със същия мотив - заплаха от терористи. Според слуховете, които се носят, се издирвали поне десетина терористи в града. 

От полицията във Варна бяха категорични, че не разполагат с информация за терористична заплаха. 

Специални мерки обаче са въведени на Пристанище Варна. От няколко дни пропусквателния режим там е особено затегнат. Колите на служителите на порта се проверяват на всяко влизане и излизане, като всеки път се претърсват багажниците на автомобилите.  

По информация на bTV от петък полицията в цялата страна е мобилизирана и мерките за сигурност са завишени по всики места, къдетоима струпване на хора. Причината за това е убийството в петък на лидера на Ислямска държава Абу Бакр Ал-Багдади. Нивото на сигурност е завишено не само у нас, но и в цяла Европа. Информацията за засилените мерки беше потвърдена от главният секретар на МВР Георги Костов.