Тестваха нова система за осветление в Спортна зала

Вече поставят новите седалки в "Конгресна"

Автоматизирана BMS система (Building Management System) управлява новото осветление на зала "Конгресна". Това съобщиха изпълнителите на проекта за ремонт и модернизацията на зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта във Варна.

"Вече инсталирахме и тествахме системата за управление на осветлението в залата. Всичко работи нормално и в предвидените норми", коментираха изпълнителите на обекта.

Те допълниха, че всички осветителни тела в залата са подменени. Премахнати са всички живачни лампи, които са силно токсични и опасни за посетителите. Отстранени са и лампите с нагряваща жичка, които пък са много слабо енергоефективни. На тяхна място са поставени LED и метал-халоген осветителни тела.

"Тъй като при изключване на метал-халогенните осветителни тела е необходимо технологично време за тяхното повторно стартиране, комбинирахме ги с LED лампи, които да осигурят непрекъсване на осветлението в залата при кратковременни прекъсвания на електрозахранването", казаха още изпълнителите.

В началото на тази седмица бяха доставени седалките за спортните трибуни, които вече се поставят. В края на миналата седмица в залата беше тествана новата климатична система. Беше монтирана и новата вакуумна отводнителна система на покрива. След приключването на Световната купа по спортна гимнастика и акробатика, която ще се проведе във Варна в периода 5-10 май, строителите ще се върнат в зала "Конгресна", за да доизградят допълните трибуни и стенните шумоизолиращи MDF обшивки.